BorduurDiva

Welkom bij BorduurDiva

Wij geven workshops onder de richtlijnen van het RIVM!!!
 

Wij zijn Lyda en Sylvia, wij zijn enthousiaste gecertificeerde Broderie d'Art borduursters en wij hebben deze techniek geleerd aan het Conservatorium van Luneville Frankrijk. Daar hebben wij al verschillende niveau`s gehaald met diverse technieken. En omdat wij het erg leuk vinden om te borduren, en deze techniek erg zeldzaam is in Nederland kunt u bij terecht om deze fantastisch techniek van borduren met de Lunevillenaald (tambour) bij ons te komen leren door middel van workshop van Broderie d`Art.

Wat is Broderie d'Art

Broderie d'Art is een speciale techniek van borduren met een Lunevillenaald (tambour). De techniek komt uit het jaar 1800, en er is in die tijd een haakje uitgevonden. De Lunevillenaald (tambour) was geboren. Er werd toen alleen gebruik gemaakt van garen, dit deed men om van gebruikte kleding stukken weer nieuwe kleding te maken in de tijden van de crisis. Toen de kraal was uitgevonden in de negentiende eeuw werd daar de kleding mee bewerkt. De kralen werden voor de kostums van de rijkere bevolking gemaakt want de kralen en pailletten waren erg duur in die tijd.

De Haute Couture heeft deze techniek van borduren snel ontdekt.

Onder andere Jan Tamimiau, Coco Chanel, Chistiaan Dior en Ellie Saab gebruiken deze techniek nu ook om prachtige creaties te maken op kleding. Het kledingstuk die iedereen wel kent is de rode jurk van Koningin Maxima gemaakt door Jam Taminiau. Deze jurk had ze aan tijdens de troonswisseling op 30 april 2013. Broderie d`Art is natuurlijk niet alleen voor kleding maar je kunt er natuurlijk veel meer mee doen. Maak het op je lingerie maar ook op tassen, om sieraden en schilderijen te maken. Laat je creatieve brein hier maar gaan.

Wie maakt gebruik van Broderie d'Art?

  • Liefhebbers voor uniek handwerk
  • Modeontwerpers
  • Naaisters (die hun grenzen willen verleggen)
  • Sieraden designers
  • Tassen designers
  • Modevakscholen

Bekijk het onderstaande filmpje om een indruk te krijgen van Borderie d'Art.

Disclaimer

Disclaimer voor www.borduurdiva.nl hierna te noemen BorduurDiva, verleent u hierbij toegang tot www.borduurdiva.nl en publiceert hier ter informatie teksten, afbeeldingen en andere materialen. BorduurDiva behoudt zich daarbij het recht voor op elk moment de inhoud aan te passen of onderdelen te verwijderen zonder daarover aan u mededeling te hoeven doen.

Beperkte aansprakelijkheid

BorduurDiva spant zich in om de inhoud van de Website zo vaak mogelijk te actualiseren en/of aan te vullen. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat inhoud onvolledig en/of onjuist is. De op www.BorduurDiva.nl aangeboden informatie worden aangeboden zonder enige vorm van garantie of aanspraak op juistheid. De informatie kan op elk moment wijzigen zonder voorafgaande mededeling van BorduurDiva.

Auteursrechten

Alle rechten van intellectuele eigendom betreffende deze materialen liggen bij www.BorduurDiva.nl.  Gebruik van teksten, afbeeldingen van de webiste www.BorduurDiva.nl mochten uitsluitend met toestemming en met bronvermeldingen worden gebruikt.  

Overig

Deze disclaimer kan van tijd tot tijd wijzigen. Als u op deze website pagina´s tegenkomt die in uw ogen onjuiste informatie bevatten of informatie die niet volledig is, dan kunt u een e-mail sturen via contactformulier.

Fotogallerij

Beurs

Beurs 01
Beurs 02
Beurs 03
Beurs 04
Beurs 05
Beurs 06
Beurs 07
Brabanthallen2015 1
Brabanthallen2015 2
Brabanthallen2015 3
Brabanthallen2015 4
Gorichem2015
Kreadoe2014 1
Kreadoe2014 2
Kreadoe2014 3

Luneville

Luneville
Luneville1
Luneville6
Lyda
Silvia
Luneville3
Luneville4
Luneville5

Materialen

Borduurraam 60x60
Broduurraam 120x60
Guatambumhouder
Haakje
Kralen
Ooievaar Schaar
Pailletten 1
Pailletten 2
Pailletten 3
Pailletten 4
Palissander Houder
Tubes 1
Tubes 2
Wonderfil Garen
Wonderfil

Made by Borduurdiva

Avondjurk Detail
Avondtas Paars
Avondtas Zwart
Blouse
Boekenlegger
Cocitail Jurk Zwart
Kaart (2)
Kaart
Onze Rok
Onze Rok1
Onze Rok2
Paraplu
Short
Sjaal
Sjaal1
Tas 1
Tas 2
Tas Zilver
Top Pump
Top
Vlinder
Vlinder1
Vlinder2
Werkstuk
Voorbeelden 15
Voorbeelden 16
Voorbeelden 17
Voorbeelden 18

DivaVilla Workshops

DivaVilla
Huiskamer Workshop (2)
Huiskamer Workshop (3)
Huiskamer Workshop (4)
Huiskamer Workshop
Workshop
Workshop 11
Workshop 12
Workshop 13
Workshop 14

Contact

Wij zijn bereikbaar op de onderstaande nummers:

Lyda:
+31 (0) 6 - 218 634 30

Sylvia:
+31 (0) 6 - 188 804 70

Stuur een bericht door hier te klikken

Workshop kalender

loader

Bezoekers

298555
Vandaag:Vandaag:49
Gisteren:Gisteren:157
Deze Week:Deze Week:1340
Deze maand:Deze maand:2549